söndag, november 04, 2007

En söndag med familjen

Vilken härlig söndag vi har haft det. Frank och jag klev upp vid sjutiden och stängde in pappan i sovrummet så att han skulle få skön sovmorgon. Frank och jag började med att slappa lite i soffan till Pingu. är vi vaknat till ordentligt så var den här mamman sugen på att baka upp äggen som gått ut för några dagar sedan och eftersom jag vet att Frank gillar att vara med så var det bara att sätta igång.




Som vanligt var Frank grym på att vispa ägg och socker poröst samt att slicka skålen förstås! Dagen bak bestod av brownies med hasselnötter, båda i långpannen och i muffinsformar att frysa in. Detta recept kräver ganska många ägg och gynnade därmed ändamålet d.v.s. att slippa slänga så många ägg... När kakorna stod i ugnen så var Frank rejält kladdig av smet så då tog busiga mamman och satte honom i diskhon där han trivdes som fisken i vattnet. VEM HAR SAGT ATT MAN BLIR FÖR STOR FÖR ATT BADA I KÖKET?




När kakorna var gräddade och Frank ren och fin så ämnade pappan att stiga upp till den framdukade frukosten. Efter frukosten klädde vi på oss och tog bilen till Åkeshov och ett friluftsområde där för en kvällspromenad. Inka uppskattade det nog mest, Frank var lite trött och ville helst sitta i bärryggsäcken som vi återinvigt. Det var några månader sedan sist vi använde den och Frank han gillar att sitta i den men det är ju roligare om han går eller springer en idag var han som sagt trött så det var tur att vi tog med den.



Medan Frank sov sin skönhetssömn så åkte Magnus in till stan för att kolla efter en vinterjacka, han blev inte borta så länge. Han har redan köpt en jacka men ville kolla så att det inte fanns någon bättre på någon annan affär, det fanns det inte. Nör han kom tillbaka så åke jag iväg till Toys r us för att inhandla lite julklappar till Franks paketkalender. I dag köpte jag tjocka tuschpennor, en bilar- målbok, en bilar bil, en tigermamma samt hundvalp (Schleisse), klistermärken och plast låtsasmat. Det finns hur mycket skoj som helst att köpa. Jag var väldigt sugen på ett Fem myror är fler än fyra elefanter spel, ett till memory och ett annat spel- men det får bli nästa gång. Spel är ju verkligen något man kan köpa med gott samvete. Även fast Frank kanske inte kans spela på det sätt som det är tänkt så kan vi hitta på våra egna regler, det brukar fungera bra. Jag var speciellt ute efter ett ballongspel som de har på dagis som Frank kunde spela enligt reglerna men det fanns tyvärr inte, jag ska kolla runt mera efter det. Det blir extra roligt att ge ett spel i helgpresent eftersom då har vi tid att spela med honom hela familjen.

Ikväll har vi mest bara lekt, som ni kanske såg på "Lägesrapporten". Vi har mycket lego och många gubbar men har inte haft någon bottenplatta så det har varit lite trist men jag köpte en sån idag (99 kronor tog de, jag fattar inte hur LEGO kan vara såååå dyrt??!!) Det blev förstås bygga av. Mamma byggde på bredden och Frank på höjden:



Nu ska vi sova

God natt

2 kommentarer:

Tilde sa...

Vilken härlig söndag ni verkar ha haft, längtar tills att Tilde kan vara med och baka. Det första jag gjorde när jag slog på datorn efter att vi kommit hem från skåne var att läsa er blogg, det är så himla kul att följa vad ni gör där nere och du är så duktig att skriva. Själv är jag dunderförkyld och orkar inte göra några inlägg idag om resan, kanske imorgon. Kommer ni hem i helgen?

Anonym sa...

Hej!! Han är ju bara för go, lill killen!! Många uppslag till julklappar, tänk om vi kunde ha en liten julkväll tillsammans skulle vara så mysigt.Dricka lite glögg samt äta skinkmackor. Måste planera in det.
VAd duktigt du är som tränar..
Massa kramar