lördag, november 03, 2007

All helgona helgen 2007

All helgonafton och Magnus jobbade halvdag och Frank hämtade jag vid 12.00 på dagis. Sara och Anders kom efter lunch för att låna vår bil och stannad samtidigt på kaffe. När Frank sovit sin skönhetssömn mellan 13-15 så for vi in till Kungsholmen och tittade lite i affärer inna vi mötte upp Patrik och Rebekka på restaurandgen Texas Longhorn vid sextiden för att äta middag tillsammans. Vi gick dit efterom Magnus säger att den här kedjan har de bästa hamburgarena och vi var alla så sugna på en rejäl burgare men de hade inte det på menyn till vår besvikelse (det hör kanske till att vi fick vänta i 40 minuter på bord men alla var så sugna på hamburgare att vi väntade..) Jag tog istället en rejäl köttbit som smakade bra men inte så bra att jag kommer att gå dit igen om de inte inför hamburgare på menyn. Personalen var i varje fall väldigt trevliga och barnvänliga, de bjöd Frank på både det ena och det andra. Ibland kan man ju känna sig lite ivägen då man kommer med barn och barnvagn men så var det inte här. Frank var på superbra humör och lycklig över att få träffa Patrik och Rebekka förstås!





Idag lördag, vaknade vi alla upp vid sjutiden och blev glatt överraskade då vi tittade ut och såg att det hade snöat under natten. Det låg ett vitt täcke på gräsmattorna runt omkring men på vägarna och i träden var det kalt. Mamma sa att det var vitt i träden hemma så då blev jag lie avundsjuk eftersom det är så vackert. Vi åt grötfrukost, klädda på oss regnkläder och gick ut. Det regnade som bara den men det hindrade oss inte. Vi gick till skogen som ligger närmast oss och Frank tyckte att det var skoj att slänga sig i den blöta snön.



När vi kom hem igen så gjorde jag Amerikanska blåbärspannkakor med skivad banan och lönnsirap. Frank hjälpte mig med att vispa smeten och smaka av blåbären som skulle vara i. Han gillar att stå med mamma i köket och hjälpa till. En favorit är att slicka skålen de vi bakat sockerkaka eller ngt dyl. Han är även grym på att vispa ägg och socker poröst!

Vi funderade ett tag på att åka till Sickla Köpkvarter efter pannkakorna men blev kvar hemma. Beroende på hur länge Frank behagar sova så kanske vi åker dit senare. Magnus vill kolla efter en vinterjacka och jag vill handla på det fräscha Ica Kvantum där. Förhoppningsvis har de Mutti-produkter där som vi kan bunkra på oss. Mutti har nämligen de överlägset bästa krossade och passerade tomaterna. Vi brukar handla på oss när det finns att köpa. ingen affär i Hässelby säljer dem.

Inga kommentarer: