onsdag, oktober 10, 2007

Bror med familj på besök

Jag postade en inbjudan till Franks kalas till hans kusiner Alva och Vilgot i hopp om att de kanske skulle kunna komma men med vetskapen om att det kanske inte heller skulle bli så för att inte bli för besviken men de ringde några dagar innan kalaset och sa ett de skulle komma och jag blev så glad!




De for från Stöde och dök upp på Frank och Wilmas kalas precis efter utsatt tid. Det var så roligt att få visa upp tvillingarna för mina kompisar här nere efetrsom jag pratat så mycket om dem. När kalaset var slut stannade de så snällt och hjälpte till med städningen och sedan for vi hem till oss. Här hemma börjad tre kalaströtta barn genast att leka och busa medan papporna fixade med maten. Vi trängde ihop oss alla 7 kring vårt för trånga matbord i vårt för lilla kök.



Efter maten somande Frank som en stock medan Alva och Vilgor höll låda en stund till. De ville inte alls sova men när faster (d.v.s. JAG) vaggade Vilgot i sin famn så somnade de också till slut.

(Faster tar hand om kvällsrutinerna)



Söndagen var inplanerad sedan länge av mig. Jag hade tänkt att vi skulle ta bilen till Magnus jobb, gå över till Djurgården och gå på Skansen eller Aquaria och sedan äta lunch på Blå Porten, därefter skulle vi åka till Gustavsberg och gå på Fabriksbutiken där som säljer andrahandssortering av olka märken som t.ex. Iittala, Höganäs, Hackman, Boda Nova Rörstrand m.m. För att till sist hinna med en tur till Toys'r'us som jag föstod att Jenny gärna ville. det blev dock ändra planer, jag vet inte riktigt varför, och Djurgården fick ge vika för Tekniska Museét och lunch på Etnografiska muséet. Vilgot diggade allt som hade med Tekniska museet att göra men mest gillade alla barnen ett gammal ånglok som man fick klättra in i. Det finns även en stor lekavdelning på tekniska för barn i alla åldrar, när vi väl kom dit så var både barn och föräldrar så pass hungriga att vi inte blev värts långvariga där.

(Väntar på att Tekniska ska öppna)

(Barnen fikar medhavd festis och blåbärsmuffins innan et är dags att gå in till Tekniska)


Vi gick då till Etnografiska muséet och deras reasaurang där brorsan bjöd oss alla på lunch. Det är svårt, om inte omöjligt att sitta i lugn och ro och äta med tre tvååringar men de skötte sig alla väldigt bra när väl maten kommit in på bordet. När alla var mätta hoppade vi in i bilen och körde till Gustavsberg, barnen slockande direkt då bilen började rulla. I Gustavsberg så fick brorsan öppna storplånboken igen och köpa nytt fint vitt och grönt Höganäsporslin och sedan bjöd jag alla på fika. Gustavsberg är ett fint och mysigt ställe, speciellt på sommaren. Mamma, jag och Frank åkte båt dit förra sommaren och det var en väldigt fin tur. Nästa sommar kanske vi kan ta båten dit med alla barnen, det skulle vara mysigt.

(I bilen vill Frank hålla Vilgots hand så att han kan somna och Vilgot lät sig bli hållen av kusinen)


När vi blivit pigga efter kaffe och kaka så snabbade vi oss vidare för att hinna med Toy's'us. Vi hann dit 20 minuter innan de stängde så Jenny kunde köpa det hon var ute efter. Hör och häpna men jag köpte ingenting... Det har blivit en del leksaksinhandling för mig redan med tanke på barnkalas, födelsedgara och gud vet allt så jag hade inget direkt behov av att köpa något. Det viktigaste var att Jenny fick uträtta sina ärenden eftersom det i Sundsvall inte finns samma utbud som här.

(Fika i Gustavsberg)


Söndagkväll gjorde jag en enklare middag här hemma innan Jenny och jag lämnade våra barn med sina pappor och åkte till Kista galleria för att få strosa lite själva i lugn och ro. Det var mysigt och något som jag gärna skulle göra om tillsammans med Jenny nästa gång de kommer, men då vill jag ha mera tid eftersom nu hade vi bara 1 timme på oss innan de skulle stänga. Nästa gång Jenny kommer ska vi däremot se till att hinna med alla roliga barnaffärer som finns kring ODenplan och på Östermalm.

På måndag skulle de åka hem igen men på förmiddagen så åkte vi till ett ställe som heter Leklandet i Bromma där barnen fick leka av sig rejält innan den långa bilfärden hem.

(I lekparken utanför oss innan vi åker till leklandet, alla gillar en gammeldags cykelkarusell!)

(Alva i bollhavet på Leklandet)


Det var himla mysigt att ha dem här allihopa och även fast vi bara bor i en tvåa så gick det väldigt bra. Vi var inte hemma så mycket men de få stunder vi var det så lekte barnen och busade tillsamman varvat med att de nöp och puttade lite på varandra, men inte mera än att det gick at hantera. Värst var Alva och Frank som var och småkivades med varandra nästan hela tiden *skratt*

Jag längtar tills de kommer nästa gång, kanske att de vill komma och julhandla lite, jag hoppas det i varje fall!

1 kommentar:

Tilde sa...

Det verkar som att ni haft en jättehärlig helg med kalas och främmande! Gud va du grejat till kalaset, så himla kul att läsa, man får så mycket ideér. Längtar tills Tilde kan ha kalas! Sköt om er!! Kram kram