tisdag, januari 01, 2008

Nyårshelgen, en mysig tillställning med familjen

Efter att ha varit borta i en vecka så bestämde Magnus och jag oss för att bara fira nyårsaftonen hemma i lägenheten med en soft och avslappnad kväll med god mat och mys. Förmiddagen spenderade vi på Erikdalsbadet där Frank trivdes som fisken i vattnet (skratt). Han tyckte att det var superkul att sprattla omkring själv i sina bilar- armringar. - Jag kan simma, jag kan simma, upprepades hela tiden i vattnet av en euforisk Frank. Vi badade länge i deras lite grundare bassäng, sedan var vi i äventyrsdelen en stund med bla strömmar och utebad. Badstunden avslutades i bubbelpoolen som Frank tyckte att det var jätteskoj att hoppa i. En oförglömlig upplevelse för Frank som vi kommer att göra om snart igen.

(Frank gömmer sig i badskåpet trött efter badet)


Efter en sen lunch och eftermiddagsvila för Frank började vi med nyårsförberedelserna. Jag dekorerade köket med en ny vit duk, guldstjärnor, guldserpentiner, servetter i vitt och guld och Magnus började fixa med maten. Nyårsaftonens meny bestod av en förrätt på olivrostat bröd med en fräsch röra på räkor, avokado, lime, tomater och sambal. Till huvudrätt lagade vi gratinerad hummer för första gången och det hela avslutades med en creme brulé på vitchoklad och rårörda hallon.

Allt smakade väldigt bra och att äta hummer kändes lyxigt och högtidligt. Vår lille gourme tyckte att den gratinerade hummern var en riktig höjdare trotsa vuxensmaken av både vitt vin och chili. Han satt i pappans knä och åt upp både sin beskärde del och mammans.- Mera hummer pappa, var orden han uttryckte hela tiden. När vi skulle krossa de gigantiska klorna och äta dem s¨ville Frank först inte äte det naturella köttet men när han väl fick smak på det så blev det andra toner- Mera klo pappa, mera klo, lät det då. Han var så härlig där han satt i sin pappas knä och bara ville ha mer och mer hummer. Det syns på en gång då Frank gillar ngt speciellt mycket. Då får han en viss glimt i ögonen och kan även bjuda på en speciell "det-här-var-gott- dans"!. Jag kommer aldrig att glömma Franks första smak på hummer, aldrig. Han förgyllde nyårsaftonen med sitt "MERA KLO PAPPA".

Frank hade sovit eftermiddag väldigt sent och var därför vaken då klockan började närma sig tolvslaget. Då klädde vi alla på oss ytterkläderna och Frank bäddade vi ner i vagnen och därefter gick vi upp på en kulle som finns här i vår närhet för att få uppleva en utsikt som sällan skådats. Uppe på kullen har man 360 graders panorama utsikt över Hässelby, Kista, massor av andra förorter och ända in till stan. Det går inte att beskriva det man för uppelva där uppe på en nyårsnatt, det måste upplevas. Fyrverkerier täcker himmelen åt alla håll du än tittar och krutröken ligger tät. det är en otrolig syn. Tänk er själv hur mkt folk det bor i förorterna här i Stockholm och hur tätt de ligger, tänk er sedan alla som skjuter raketer av dessa och tänk er att ni står uppe på en kulle och kan ta del av alla fyrverkerier som skjuts inom en radie på flera mils avstånd. Hur coolt som helst. Trots hörselkåpor så blev Frank rädd av det hela och det kan jag förstå så vi var inte där uppe så länge utan tog gångvägen ner men vi fick ändå uppleva det hela och hänföras av det som jag förra året såg från vårt sovrumsfönster.





Ett lätt snöfall gjorde nyårsnatten mysig och vi tog en liten extra promenad på hemvågen och fick önska gott nytt år till en massa andra människor som också var ute för att se spektaklet. Det är härligt med lite folk i rörelse och den glada stämning som råder inför det nya året. Frank somnade i vagnen på väg hem och forsatte att sova i sin säng hemma. Magnus och jag spelade två partier av nya spelet KHET (som rekommenderas till alla) och gick sedan och la oss efter 02-tiden.

I dag, nyårsdagen, var vi först ute i snöfallet på förmiddagen och på eftermiddagen for vi och hämtade upp Patrik och Rebekka och for till Finboda för att spana in vår nya lägenhet. Vi smög in innanför avspärrningarna och tog oss ända fram till våra fönster. Där tittade vi in och fick se att vår lägenhet till det stora hela var klar. Det svarta kaklet såg jättebra ut och rummen var vita och fina. Det var läckert att få se i verkligheten det vi bara sett på papper i flera års tid nu. jag tittade in i Franks rum och såg att hans tapet var på plats och garderoberna stod där de skulle. i hallen låg det grå klinkers precis som vi bestämt. I köket fattades vitvarorna, golvet och köksbänken var täckt med skyddsplast så vi fick ingen helhetsbild där men vi fick en blick i hur planlösningen såg ut och det var stora fina fönster och uteplatsen kommer att bli stor och fin. Nu längtar vi väldigt mycket tills vi äntligen ska få flytta in, det var riktigt läckert att få se allting i verkligheten må jag säga.

När en Securitas bil började att närma sig smög vi ut igen och for till Patrik och Rebekka, köpte med oss pizza och fika och stannade där resten av kvällen. det var mysigt att umgås med dem igen, det var ett tag sedan sist nu. Frank gillar verkligen sina gudföräldrar och skulle hålla Patrik i handen då vi var och tittade på lägenheten och väl hemma hos dem så delade han ut båda gos och kramar till dem.

Jag ser fram emot 2008 och att få följa Franks utveckling. Den senaste tiden så har pratet tagit fart och det blir bara härligare och härligare att vara med honom. Det har jag tyckt sedan han föddes men det blir verkligen bara coolare och coolare och vid varje tidpunkt tycker jag att det är den bästa tid som någonsin varit tillsammans med Frank men det blir verkligen bara bättre och bättre, även fast jag har svårt att tro att det kan bli bättre än som det är nu..!

Gott nytt 2008. Det ska bli underbart att få dela ännu ett år med Frank, min ögonsten och det bästa som finns i livet.

Inga kommentarer: