tisdag, mars 11, 2008

När mormor kom till byn...

När mormor kom hade hon med sig paket till lillpojken som morfar så fint slagit in och dekorerat. Det gick inte att ta miste på vems paketet det var:




På fredagen var vi först ute och Frank lekte i lekparken utanför och fick aldrig nog av att åka rutschkana. Mormor hjälper honom upp åt "fel håll":




När leken var avklarad åkte vi till Barkarby och fikade på Waynes coffee som ligger inuti Plantagen, så att säga. Frank hittade förstås massor av roligt lekplatser där inne. Här leker han med de fin fina barnmöblerna och grillen. Han kanske har planer på att bli TV-kock då han blir stor? Det såg åtminstone ut så.




Efter fika och lek på Plantagen så somande Frank i vagnen. Mamma och jag strosade då till Barkarby outlet, vi köpte ingenting men njöt på en bänk i solen. När Frank vaknade fick han leka i den roliga lekparken belägen i outletområdet. Frank slog följe med en ngt år äldre pojke och de lekte faktiskt tillsammans. Roligt att se hur lätt det är för barn att knyta kontakt med varandra.



På lördagen var mamma och jag på stan själva och Frank och Magnus var på egna äventyr:




Mamma och jag myste av att vara ensamma en stund. Jag fick lite nya kläder *tack snälla snälla mamma* När vi kom tillbaka hem var det till Franks utsträckta armar. Halva nöjet att vara borta från frank i några timmar är att få komma hem till honom sedan igen. Underbart!

På söndagen åkte vi till Finnboda för att visa upp vårt hus för mamma. Jag glömde ta kort på huset tyvärr, annars hade det varit roligt att lägga ut här. efter husspaningen for vi til Sickla köpkvarter, som kommer att bli vårt närmsta shoppingställe. Där finns allt man kan tänka sig. Klädesbutiker, elbutiker, ICA Kvantum, Granit, Duka, Ålens, MQ, H&M, Scoretti, Gina Tricot, Stadium, Brio-butik, VITA HEM, Team sportia (där vi såg en grym liten cykel till Frank), Naturkompaniet. You name it!

Mamma bjöd oss alla på lunch på en nyöppnad superfräsch Kinesiskt och vietnamesisk restaurang. Vi var alla överens om att vi aldrig ätit så fräsch och nytillagad kinamat ngn gång. Ni skulle ha sett Frank äta, när vi vuxna hade ätit klart då fortsatte han att bara äta, äta, äta, äta. Det verkade onekligen som om han gillade riset och den sötsura såsen, och biffen och kycklingen och.....


Vi gick i köpkvarteren en stund till sedan skjussade vi in mamma till centralen. För en gångs skull så blev det inget tårfyllt avsked utan vi kramade om varandra sa hej då och sedan var det inget mera med det. Anledningen: vi ses ju om 3 veckor igen.

1 kommentar:

Tilde sa...

Åh, vad det ser ut att vara vår i huvudstaden, inte slaskigt och trist som här! Va spännande att ni snart ska flytta in nu, skönt att få flytta in i ett färdigt hem och bara få börja göra det roliga med möbler, nån fondtapet och piff och sånt. Det känns som att det dröjer till den dagen jag kan känna så med vårt hus, lär ju ta sin lilla tid att renovera, men det ska bli skoj! Tålamod!! Nu kan du gå in och kolla min och Tildes blogg, är några nya inlägg där nu... Sköt om er! kramar från Anette och Tilde