måndag, februari 25, 2008

Skidåkning i Falun för hela slanten

Nu är vi tillbaka i Hässelby efter en helg i Falun. Magnus har åkt de sista milen i skidspåret inför den riktigt stora utmaningen nästa helg Vasaloppet. Förutom att Magnus har åkt skidor har vi tittat mycket på skidor, det var nämligen Skidspelen i Falun med världscupen i längdskidor.

På lördagen var Set, Magnus och jag där. Farmor ville ha Frank hemma för sig själv och vi ville kunna ägna oss åt att stå i mördarbacken och heja- det hade blivit svårt med Frank. Det var under lördagen underbart härligt väder, solsken och runt 5-7 plusgrader. Det var härligt stt stå vid den ökända mördarbacken och heja på skidåkarna. Speciellt roligt var det att stå där då Södergren gjorde ett ryck på det sista varvet i hopp om att kunna skaka av sig de andra eftersom han inte är ngn spurtare. Här kommer han i slutet av mördarbacken. HEJA ANDERS!!



Tyvärr så hann två stycken i kapp honom, Lucas Bauer, giganten detta år och en norsk förstås... men Anders var glad och nöjd ändå- det syntes på honom. Här på prisutdelningen:



På söndagen fick Frank också följa med till skidspelen och gissa om han stortrivdes att få vara ute en hel dag. Från 10.30 till 16.00. Full rulle hela tiden, förutom en timmes god sömn i vagnen. När vi kom tillbaka hem till farmor och skulle äta middag sa Frank: "Jag ont i benen" Inte undra på det, sa vi.

Frank går mot skidstadion, stavarna är med förstås



Farfar köpte en flagga till älsklingspojken



Heja Sverige!



En självklar ingrediens på skidtävlingar:



Far och son spejar ut över stadion, i hopp om svenska framgångar:



MAskoten BUBO hade ett litet tält där barnen fick ansiktsmålningar (Frank ville inte ha ngn) och där de kunde rita:



Här är BUBO i egen hög person. Frank blev först jätterädd och började grina då han närmade sig oss men efter att båda mamma och pappa kramat om den stora ugglan blev det lite bättre, bara den höll sig på ett visst avstånd.



Det var jättemysigt att ha med Frank på skidspelen och som han gillade att vara med. Innan själva tävlingen satte igång hade de en helikopteruppvisning med två helikoptrar från försvaret. Gissa om Frank tyckte att det var spännande och coolt? Mamman blev också riktigt imponerad av hur man kan manövrera en helikopter i luften, jäkligt fräääänt alltså!!

Inga kommentarer: