onsdag, april 23, 2008

Referat från lagledaren Tina (kom på mailen)

Stabilt Pink Sox slog Red Sox i säsongspremiären

Det var två taggade lag som drabbade samman på ett något kylslaget Bandhagens Gymnasium under tisdagskvällen. Trots en blygsam försäsongsträning var det på pigga ben Pink Sox dominerade matchens inledning. Ett bländande passningsspel skapade många giftiga målchanser under första halvlek och det stabila försvaret lyckades i de flesta fall mota bort Red Sox-anfallarna redan innan det stundtals tama anfallsspelet resulterat i några skott på mål. Trots den lysande Pink Sox-insatsen under matchens första 20 minuter var det mållöst i halvtid.

Under andra halvlek flyttade Pink Sox upp laget och fortsatte att mata bollar mot motståndarmålet. Den första halvlekens fina passningsspel höll i sig, men ingen av de otaliga målchanserna resulterade i något mål för de rosa. Matchens sista tio minuter utmärktes av trötta ben, men en glödande kämparanda, och efter ett fint inlägg som återvändande Pink Sox-veteranen Sara Rosengren stilfullt nickade upp i krysset tog Pink Sox äntligen ledningen med 1-0. Stärkta av den spräckta nollan, och glada tillrop från den outtröttliga Pink Army-klacken, fick de rosa ytterligare energi och intensifierade sina anfall mot Red Sox-målet. Bara ett par minuter senare var målspottaren Sara Rosengren i farten igen och petade in 2-0 efter fint assist från nyförvärvet Maria Eriksson.

Pink Sox målvakt Frida Käll, hade inte speciellt mycket att göra i målet denna kväll, men visade ändå prov på ett fint fotarbete och snabba reflexer i skarpa lägen. Backgiganten och tillika lagkaptenen Malin Nygren-Bonnier visade gång på gång vilken utmärkt spelfördelare hon är och räddade dessutom en farlig hörna på mållinjen. Emma Lundmark och Martina Molander, som i år spelar sin tredje säsong för Pink Sox, imponerade på mittfältet och bjöd på såväl konstruktivt anfallsspel som kraftfullt försvarsspel. De norrländska nyförvärven Katarina Jönsson och Maria Eriksson serverade underhållande fotboll i Zlatanklass och kommer med största sannolikhet bli publikfavoriter på Bandhagens Gymnasium. ”Rookien” Ebba Larsson, som så när hamnade i målprotokollet, kommer med sin snabbhet och uthållighet att bli en stor tillgång såväl på mittfältet som i målet. Sara Rosengren, bevisade genom sina två mål och ett i övrigt oklanderligt anfallsspel, att barnvagnsrally och lattedrickande är den bästa försäsongsträningen.

– Vilken match! Bland det bästa jag har sett Pink Sox prestera någonsin. Passningsspelet, kämparglöden, lagandan – helt fantastiskt. Det var nästan så att jag fick en tår i ögat. Jag ser oerhört mycket potential i det här laget och tror att vi har en stor chans att knipa guldet i höst, säger Tina Ringius, nytillträdd lagledare för Pink Sox.