fredag, december 12, 2008

Lite helg och lite galetter

I morgon är det lucia- då sa vi börja dagen med att hela familjen mysa i soffan tillsammans med ngt tv-sänt luciatåg. Tomtegröt, skinksmörgås och lussebulle på det kanske?

Där efter har vi planer på att besöka ngn julmarknad- först och främst Gröna Lund så att Frank får träffa tomten, titta på de många lamporna och åka karusell. Jag minns förra året då vi var där, det var på första advent och mamma var här och hälsade på. Då var vi först på Hovstallets julmarknad och därefter gick vi till Gröna Lund. Det var plusgrader och regnade ute-precis som i dag. Det är sånt julväder vi har här i Stockholm tyvärr...

I kväll har den här lilla familjen bokat bord på ett litet crêperi på söder som heter 4 knop. Stället har en skön lantligt känsla med träbord, pittoresk fransk inredning och typisk fransk bakgrundsmusik. Man sitter trångt och det man käkar är rätt och slätt franska galetter (typ crêpes) i alla dess former, men de ser inte ut som de klassiska sätt som du tänker dig en hopprullad pannkaka med fyllning i utan de är gjorde på grövre bovetemjöl och serveras som en botten med en massa god fyllning på. Det ska bli mysigt. Jag ska ta på mig en nyinköpt klänning från H&M och bara sitta på de hårda träbänkarna och njuta till skenet av enkla tända ljus och den svaga doften av stekos som uppstår då galetterna steks i gjutgärnspannorna. Jag och mina grabbar.

Inga kommentarer: