måndag, december 29, 2008

Hur ser en jordärtskocka ut?

Jag har varit dålig på att blogga på sistone. En skärpning ska ske. Jag vet att säkert mamma vill se bland annat bilder från vår julafton här hemma. Vi grejar och myser av ledigheten här hemma så tiden framför datorn krymper. Den lediga tiden har vi, som ni kanske sett på mobilbloggen, spelat Guitar hero. Magnus och jag har spelat till klockan 01.00 varje kväll efter att Frank somnat.

I dag på förmiddagen så kom Patrik över och vi provlagade en del av den tänka nyårsmenyn, en jordärtskocka. Det visade sig vara ett smart drag eftersom den inte föll någon i smaken. Det hade känt jobbigt att servera den på nyår. Receptet hittade vi från en komponerad 3- rätters meny på Systembolagets hemsida. Om det finns ngn som ätit en god jordärtskockesoppa där ute så hojta till! Ingen av oss visste förretsen hur en jordärtskocka såg ut så redan där sprack det ju nästan liksom.... Nu vet jag att den ser ut som en mindre potatis, luktar potatis men smakar i princip ingenting :) Nu kör vi på en chilirisotto med fisk och scampispett i stället.



Nu ska Magnus åka och handla nyårsmat med Patrik och jag ska ta över nattningen av Frank- som förresten har en tendens att bli väldigt seg och utdragen den senaste tiden. Frank vill absolut att någon av oss ska ligga där hela tiden och är inte alls nöjd och lugn efter de sedvanliga två sagoböckerna som vi alltid avslutar kvällen med i hans säng.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej alla glada!! Det är mycket som börjar på K.. Att komponera 3-rätters meny som är oprövad kan bli en överraskning.Att kompostera alla matrester efter överraskningen kan misslyckas i dessa miljö tider.Att komponer och spela låtar på guitaren och muscicera är nog roligt om man lyckas.Det verkar som spel glädjen kommer fram när den yngsta spelmanen somnat.GOTT NYTT ÅR Binge