måndag, december 10, 2007

Julmarknad i Gruvan

I söndags var vi på julmarknad vid Koppargruvan i Falun. Det var en jättemysig julmarknad som andades "förr-i-tiden" med massor av fina julmarknadsstånd i trä som sålde mestadels hantverk och mat. Små eldar brann i stora järnfat och gammeldags tomtar gick omkring, klädd i grått, glasögon, träkäpp och krökta ryggar. Frank var som vanligt i sitt esse då han får springa omkring bland folk såhär och satt inte en stund i vagnen. Han är duktig att ha mes sig eftersom han inte tokrusar iväg heller utan håller sig i närheten av oss hela tiden och ser till att alla är med, mamma, pappa, farmor och farfar.





Vi fikade på ett mysigt café och utanför stod bocken Kåre livslevande med rödfärg på hornet och allt. Det sägs att bocken Kåre var ute och käkade i skogen och kom sedan hem till sin ägare med hornen alldeles röda, färgade av koppar efter all bökning i jorden. Det var på så vis som kopparfyndigheten uppdagades och de började att bryta kopparmalmen där och Kåre blev symbol för koppargruvan i Falun.




Frank o jag passade såklart på att åka häst och vagn då tillfället gavs. Frank tyckte att det var spännande och roligt. Hästen som drog vagnen var av en händelse samma som drog Tomas och Lisas vagn då de gifte sig i somras. Tomas och Lisa är Falubor som bott i Sthlm men som ny flyttat tillbaka till Falun och som gifte sig där i somras, han som äger hästen är Tomas släkting och jag skulle gärna hyra in han och hans gigantiska hästar att dra släden på Magnus och mitt vinterbröllop någon gång i framtiden:)

När vi lyssnat på några julsånger av en kör som sjung halvdåligt så åt vi en sen god lunch som Riitta och Set tillagade och därefter satte vi oss i bilen och kom tillbaka til Sthlm efter 2,5 timmar.

Inga kommentarer: