torsdag, oktober 16, 2008

Så firade vi Frank

Franks födelsedagsfirande började redan på helgen då släkten kom på besök. Mormor och morfar från Stöde, farmor o farfar från Falun och faster Sara och Anders från Södermalm. Magnus tog tillfället i akt att grilla en repris från sommaren- hel, färsk kyckling. SUPERGOTT! Till detta ugnsstekta rotfrukter, sallad och en sås på kesella, färsk basilika, fäsk persilja (även det sommarens stora favorit). Men innan vi åt mat blev det förstås paketutdelning till Frank som verkligen börjat uppskatta att få paket nu!





Eftersom vi hade främmande hela helgen och jag ville stå i köket så lite som möjligt hade jag förberett en tårta (Magnus favorit) som fungerar att ha i frysen och sedan ta fram. För att göra den lite roligare både för gästerna o för födelsedagsbarnet hade Frank, jag o farmor tillverkat lite egna flaggor tidigare på dagen att garnera tårtan med. Garnera- det fick förstås födelsedagsbarnet själv göra inför allas ögon!








På måndag kom så Franks egentliga födelsedag. Han vaknade tre på natten, väckte mig och Magnus och berättade att han nu sovit gott och ville ha paket. Snacka om paketmedveten liten kille! Han fick inga paket den tiden på dygnet men när han sedan vaknade närmare sju blev det förstås paketöppning. Snälla kusinerna Alva o Vilgot hade skickat två paket med fint Musse Pigg- papper med mormor o morfar som han öppnade och sedan fick han två paket av oss.





Av Alva o Vilgot fick han två mkt uppskattade paket med Pippi- tema. Ett stort, JÄTTE STORT Pippipussel samt ett Pippi-memo. Tack tack för det kära kusiner, synd att ni inte kunde komma och leverera dem själva!

Senare på födelsedagskvällen hade vi bjudit in några av våra grannar samt Franks gudföräldrar Patrik o Rebekka förstås (som även är våra grannar...). Vi bjöd på en enklare middag i form av Löruddens fisksoppa och bröd. Det är så mysigt att bo på ett ställe där vi redan fått så bra kontakt med våra grannar! Förutom Patrik o Rebekka så hade vi frågat vår granne Janne om han ville komma samt Ellen och hennes dotter Jamina. Magnus o jag tror att Frank är lite småförtjust i Jamina. Hon är 8 år och en supersnäll o söt väluppfostrad liten flicka. En trevlig kväll blev det i varje fall både för Frank och för oss vuxna.

Janne, vår granne, hugger in på maten:



I goda grannars gemenskap:



Jamina fick låna Franks Pippi-kläder och Frank ville vara en tiger:



Flaggorna fick komma fram igen. Denna gången fick Frank garnera små tårtor eller cupcakes eftersom Frank önskat sig små rosa tårtor...



På kvällen läste vi den bok som Frank fått i paket av Patrik o Rebekka: Petter och hans fyra getter, den gillade han så mkt att jag fick läsa den tre gånger på rad och har sedan dess läst den två gånger varje kväll... Inte undra på att det var Patriks favoritbok då han var liten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Petter och hans fyra getter är även mina tjejers favoritbok. Man behöver bara påbörja varje mening så fyller de i resten själva... vi läser den nästan varje kväll.

Anonym sa...

Även här lästes "Petter....." igårkväll....hahaha, verkar vara en poppis bok.
Lägg in bild på nya frisyren sen va?! =)
Kram // Helena