torsdag, juni 18, 2009

Tre härliga dagar tillsammans i Furuvik

Vi har haft tre supermysiga dagar i Furuvik, mamma, Frank och jag. Det kunde inte bli bättre, till och med solen tittade fram och det här inte till vanligheten hittills i sommar. Furuvik är ett perfekt utflyktsmål eller minisemsterställe om man bor i Stockholm eller, som mamma gör, i Sundsvall.

Vi bodde i en liten 4- bädds stuga på Furuviks camping, stuga nummer 8 som låg mitt ute i den myggrika skogen:



Frank fick en sparkcykel av mormor på måndagkväll då vi tog en sväng till Valbo köpcentrum. Här cyklar han på grusvägen vid stugan:



Annars så var vi inte så mycket på campingen utan spenderade 3 fina och roliga dagar på djurparken från morgon till stängning.

Utanför ingången till djurparken:



Första dagen så hängde regnet i luften men det kom i princip bara några enstaka droppar. Här är Frank inne på djurparken och kikar på en mycket uppskattat och lekvänligt vattensprutningsfontän:



Furuvik är kända för sina apor, och här är schimpansernas klätterställning:



Furuvik är inte bara en djurpark, här finns ett alldeles nybyggt vattenland, tivoli med karuseller och clowner, ponnyridning och flodtur på Amazonas:






På tisdag och onsdag hade vi bra väder och då blev det förstås ännu mysigare att gå omkring och titta på djuren, fika och att bada:

Fika vid aporna:



Fika vid poolen:



Frank vågade bada i det iskalla vattnet. Håll förretsen utkik på Furuviks hemsida. En man var där och filmade och frågade om det var ok om han filmade på Frank till hemsidan. Klart att jag svarade ja! Håll utkik här efter klippet.






Frank matar kamlerna med björklöv. En av kamelerna bet faktiskt min mamam i pannan så hon fick ett litet skrapsår. Gissa om vi skrattade åt det, både mamma och jag.





Vi pt lunch på en restaurang precis utanför djurparksområdet. Furuviks brygga hette stället och maten var kanon god. Rekommenderas varmt, tusen gånger bättre än alla matställen inne på själva området, lite dyrare men mycket bättre!




Vi hann med att spela det nya spelet Mix Max i stugan en kväll också:


Min mamma var rädd men vågade ändå mata kamelerna, som tack fick hon sig kyss i pannan:


Schimpasnen Santiago levde rövar inne i buren första dagen då vi var där. Vi stod vid glaset till hans "hus" inne Frank o jag och helt plötsligt utan förvarning slänger sig den stora alfaapan rakt emot glaset. Frank blev skiträdd och blev lite feg för just schimpasnerna resten av besöket, jag kan förstå honom!


Fåret Ulla blev vår kompis sedan vi matat henne med massor av bark. Hoppas inte hon lider av trög mage i dag eftersom djurskötaren sa att vi inte fick ge så mycket bark eftersom fåren kunde bli väldigt hårda i magen av det. Vid det laget hade Ulla redan knaprat i sig ett knäckebrödspaket i form av god, god bark.....

Det här gör vi snart om igen va mamma? Det var så himla mysigt och Frank han njöt verkligen, av att få vara själv med oss, av djuren, av poolen, av sparkcykeln, av fikat, av maten, av polispådraget på campingen, av ALLTING. Vilken tur att han har en sån mormor som dig!

Inga kommentarer: