onsdag, maj 27, 2009

Jordgubbs och rabarberpaj- supergod och enkel



Den här pajen är hur enkel som helst att göra och smakar dessutom väldigt, väldigt gott.

Ingredienser
100 g smör
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn

Fyllning:
400 rabarber (ca 6 stjälkar)
0.5 l skivade jordgubbar
1.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl

Till servering:

Lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
2. Skiva rabarbern tunt (ca 1 cm). Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.
5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass, om du så vill.

Inga kommentarer: