måndag, maj 16, 2011

En helg i maj med konsertbesök på Gröna Lund, ESC och strömmingsfiske

Vi har haft en rolig och skön helg här hemma hos oss. I fredags kom Magnus hem direkt efter jobbet. Vi åt middag och tog sedan 19.10 båten över till Gröna Lund för att lyssna på Johnossis konsert på stora scenen. Det är helt perfekt nu när båtarna går från oss direkt över till Djurgården- både smidigt och väldigt mysigt sätt att färdas på.

Johnossis konsert var jättabra. Verkligen min typ av musik, den gör en både sugen att dansa och glad! Frank satt på Magnus axlar och diggade och lillebror låg i vagnen med hörselskydden på. Frank fick 40 kronor att göra vad han vill för inne på grönan och vi hade gjort klart för honom att det inte skulle bli några karusellåk denna gång. Det gick bra. Han tjatade ingenting och gjorde upp hälften av pengarna på tivolispel och köpte fika för den andra hälften. Perfekt att göra på det här viset nu när Frank har lite koll på pengar och sedan slipper man tjat då pengarna väl är slut. Det räcker att ha lite fickpengar att ha roligt för sådana här gånger eftersom det var musiken först och främst som vi gick dit för.

I lördags följde vi med Phillip, som är vår tolvårige granne som Frank förstås gillar jättemycket, på fotbollsmatch. De spelade mot AIK ute i Solna och Frank tyckte att det var jätteroligt att titta och att heja. Det var varmt och skönt väder så det blev en mysig utflykt, efter matchen satt vi ute och käkade skrovmål på en grill i närheten av fotbollsplanen och det var där som vi tog bilden på syrenerna som blommade (se tidigare inlägg).

Tittar på matchen:



Saltsjöbadens Philip mot AIK:



På lördagskvällen kom Catrin och dottern Säva över och tittade på Eurovision songcontest hos oss. Frank och Säva var rörande överens om att Irlands tvillingar och Eric Saade var bäst. Jag håller nästan med dem.

Söndagen spenderades hemma i Finnboda eftersom vi lovat att ha grannpojken Jonathan här hela dagen. Frank och Jonathan leker helt suveränt bra tillsammans. De bara leker, leker och leker. Magnus tog med dem till Andys lekland i några timmar bara för att komma iväg en stund och det var förstås mycket uppskattat. Vi hade förresten fikabesök också. Adde, en vän från universitetstiden kom och hälsade på. Alltid roligt att träffa den mannen/ pojken ;) Jag tog fram några muffins från fysen och slängde ihop lite glasyr och bjöd på. Riktigt trevligt med kaffe, sällskap och gott fikabröd på en söndag.



Senare på kvällen efter att de hämtat Jonathan gick Magnus ner till piren för att pröva på strömmingslyckan med två till grannar. Frank och jag gick ner lite senare för att se om de fått någon fisk. Då vi kom hade de bara dragit upp en enda ynklig stackars strömming men när Magnus kom hem två timmar senare hade de tillsammans dragit upp nästan 100 strömmingar och hade säkert kunnat få fler om det inte vore för att de inte önskade att rensa flera vid hemkomst.

Avsluta det här inlägget med en bild på en liten goding som legat på sängen och sovit en stund:



2 kommentarer:

Livet i byn sa...

Vilken mysig helg ni har haft.
fint kort på lillprinsen.
kram

Anonym sa...

Mysigt såg det ut,ska bli kul att se hur Jack vuxit!mamma