onsdag, maj 18, 2011

Barnvagnskonsert på Kungliga Operan

I går var jag med om en ny föräldraledighetsaktivitet nämligen Barnvagnskonsert på Kungliga Operan. Det var jag och två mammor till från Finnboda som var dit. Vi köpte biljetter för några veckor sedan och hade turen att precis boka de tre sista (!).

Vi visste inte vad vi skulle vänta oss bara att det skulle bli lunch och någon form av underhållning för 190kr/ biljetten.

Det var insläpp en halvtimme innan konserten och utanför Operans mäktiga dörrar började det samlas en klunga av lediga mammor och barnvagnar med bebisar i olika åldrar. När vi blev insläppta så blev vi tillsagda att parkera vagnarna en våning upp om inte barnet sov då kunde vi ha kvar vagnen nere i foajen. Själva foajen var även platsen för tillställningen där de hade placerat ut stolar och bord i en halvcirkel runt en keyboard och en mikrofon. På ett långbord stod det uppdukat tallrikar med sallad, bröd, smör, två olika dressingar och kaffe. Salladen var god och konserten bestod av olika arior från kända operor med kärlekstema. Hon som sjung gjorde det verkligen vackert och salladen var god men jag saknade det där lilla extra som gör att man vill gå dit igen. Det var dumt att det inte fanns utrymme så att man verkligen kunde ha barnet i barnvagnen om man hade velat (vissa kunde dock det om man förbisåg vad de sa då vi blev insläppta bland annat jag ..), borden hade kunnat haft dukar på sig- de var väldigt slitna, och själva inramningen hade kunnat varit lite mysigare, lite lyxigare, konserten hade kunnat varit lite mera och en kaka till kaffet hade inte heller skadat ;)

Inga kommentarer: