fredag, april 13, 2012

Museet Leksakslandet, min "recension"

Idag har vi varit på Museet Leksakslandet på Wallingatan 12 i city tillsammans med Franks kompis Valter, Valters lillebror Sixten och deras mamma.
Vi tog bussen in till city och käkade lunch på en god thairestaurang innan museumbesöket.
Själva museet var en besvikelse. Inte värt de pengar som det kostade i inträde (80kr för vuxna, 50 för barn). Om det kostat en tjuga hade det varit prisvärt....
Det var litet, insprängt i en gammal källare, inte så mycket för barnen att göra trots att de förstås tyckte att det var häftigt att titta på alla leksaker till en början. Favoriten blev det uppbyggda landskapet med Star Wars figurer (se bild). Tyvärr var det inte så interaktivt som de beskriver sig på hemsidan (http://www.leksaksland.se/index.php?p=start) utan alla leksaker var bakom höga glasfönster bara för beskådning. Inget lekrum fanns det heller. Personalen som jobbade där verkade komma från en annan planet eller någon annan mörk källare. Tråkigt att de inte tänkt på hur mycket roligt man verkligen hade kunnat göra för barnen med ett sånt här ställe. Det kändes hemmagjort, oproffsigt och allvarligt talat kan jag göra bättre utställningar hemma med våra egna leksaker.
Om ni funderar på att besöka stället. Gör inte det. Lämna istället era barn hos mig för en femtiolapp. Jag är både roligare, lekfullare och mera inspirerande för era barn än vad Museet Leklandet är.

Inga kommentarer: