måndag, januari 04, 2010

Härliga hallongömmor- härlig son!

Frank har haft sin sista dag på julledigheten i dag. Jag har varit hemma med honom medan Magnus gick till jobbet efter 2 veckors vila.

Frank och jag har ritat på den nya målartavlan. Frank hade sin Ben 10 dräkt på sig och motivet han tecknade var förstås även det Ben 10. Titta vilken fina bokstäver han skriver min son!



På eftermiddag ville pojken baka så då passade vi på att göra slut på den sista skvätten med svartvinbärssylt så det fick bli Hallongömmor men med svartvinbärssylt istället för hallonsylt. Fungerade perfekt!

HÄRLIGA HALLONGÖMMOR

Dessa kakor är perfekta att baka med barn. Gör degen i matberedaren och sedan kan barnen själva rulla lagom stora bollar och lägga i småbrödsformar. När de ligger i formarna brukar jag trycka till hålen och sedan får Frank fylla med valfri mängd sylt- ca 1 tsk men om det blir mer i någon så gör ju inte det någonting.

I och med att dessa kakor innehåller vaniljsåspulver så blir själva mörddegen lite smakrikare och inte så torftig som då man bakar andra hallongömmor.



Ingredienser:

250 g smör
1 1/2 dl socker
1 dl vaniljsåspulver/marsansåspulver (ej utblandat)
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl

hallonsylt/ svartvinbärssylt

Gör så här:

Rör smör (ej smält smör och socker poröst. Förslagsvis i matberedaren med knivinsatsen. Tillsätt övriga ingredienser. Forma till runda bollar och lägg dem i smöbrödsformar/ muffinsformar. Tryck en grop med fingret och fyll med ca 1 tsk sylt.

Grädda i 200 grader i ca 12- 15 minuter.

Frank i bakartagen:



Nu ikväll kom Patrik och Rebekka förbi på en kopp te. Vi överlämnade ett par mycket viktiga papper till dem och sedan blev det te och hallongömmor, förstås!

Inga kommentarer: