söndag, augusti 16, 2009

Mitt 30- års firande, del 1






Ja, tyvärr så blir vi ju alla 30 förr eller senare, och så även jag, i fredags närmare bestämt. Efter många turer hit och dit hur dagens och helgen skulle firas så slutade det med att jag bjöd in mina grannar på en ganska så spontan surströmmingsskiva, eller som jag uttryckte det på inbjudningskorten "Känn en doft av norrland. Jag fixar fisken, ni tar med drickat. Fredag den 14 augusti" Egentligen skulle jag ha några vänninor på besök över helgen men efter noga överläggande så kom vi på att det skulle passa bättre en annan helg. Vilken tur att jag bor där jag bor så så att jag kunde få ställa till med lite kalas ändå!

På morgonen fick vi en skön sovmorgon hela familjen. Magnus var ledig. Ja, så hade man kanske önskat att det såg ut, men 06.55 ringde kära lilla pappa för att gratulera. Gulligt av honom men vi hade alla gärna sovit lite längre. Frank vaknade förstås av telefonen och så var dagen i gång, aningen tidigare än beräknat...

Magnus dukade upp frukost och jag blev uppvaktad med paket och kuvert som mamma skickat.



Grannarna Karin, Martin och Rut knackade på och bjöd på lite födelsedagssång, dagen till ära.



Vid tiotiden började lekparken här utanför att fyllas med leksugna barn och föräldrar så jag tog och gjorde i ordning saft, kaffe och mini cupcakes till alla, dukade upp med vit duk på bordet i lekparken och bjöd alla som ville på lite födelsedagsfika.



Det blev verkligen en superbra start på dagen. Jag fick många grattiskramar av mina fina grannar och det kändes väldigt bra. Solen sken och jag med den och jag kunde bara inte låta bli att tänka på hur bra vi har det i vårt kvarter här i Finnboda!! Bo och Kerstin ( som är ett mycket trevligt pensionärspar som vi lärt känna) kom men en flaska bubbel och en blombukett redan till fikat ute på gården. Trevligt trevligt. En bra start på dagen som sagt var.

Vid 12 fick jag avvika från fikat eftersom Frank tjatat till sig att få följa med grannflickan Säva in till Kulturhuset och KLarateatern för att titta på barnteater. Teatern var en synnerligen trevlig tillställning där de dukat små bord med röd-vit-rutiga dukar, glasskålar med glass, färska hallon och strössel, samt en stor kanna saft och glas på varje bord. Föräldrarna satt också vid borden och fick även de glass och kaffe. Verkligen supermysigt och över mina förväntningar! Själva föreställningen hette Sagan om den lilla farbrorn Hit kommer vi att gå fler gånger i höst!

När vi kom hem från teatern blev det till att stressa lite. Potatis kokas, tomater hackas, extra ärende till affären, städa lite, duka långbord för 20 personer på uteplatsen m.m. Norrland var temat och både välkomstdrink, tilltugg och mat följde temat. Bordet dekorerade jag med granljusslingan från i julas med ljus i- är det norrland så behövs det lite granbarr.

Många var de som aldrig ätit surströmming tidigare, alla åt de en filé men konstaterade gemensamt att det både var första och sista gången. Som tur var hade vi liksom räknat ut det och bjöd på älgskav med trattkantareller utöver den sura strömmingen.

Det var ljust när de kom...




...men med mörkret så tändes lamporna och jag fick åter igen användning för den färgglada ljusslingan:


Det kändes faktiskt lite extra att fylla 30. Mamma hade ansträngt sig lite extra och skickat både kuvert, paket och blommor. Mina grabbar var extra snälla och goa hela dagen, mina grannar var glada och kramades, mina vänner ringde och gratulerade, jag fick massor av blombuketter. Det kändes nästan lite konstigt eftersom jag inte gjort något speciellt utan bara fyllt 30 vilket vi alla gör oavsett om vi vill eller inte. Det rullar ju liksom bara på.....

De vackraste rosor jag någonsin fått (av Sara, Anders, svärfar och svärmor) Underbara rosa rosor!



Många vackra buketter och två fina orkidéer, och lite bubbel på det:



Tack Magnus o Frank för världens finaste Odd- molly tröja
Tack till alla mina fina grannar för att ni kom och förgyllde min födelsedag, utan er hade det blivit tomt!
Tack till mamma och pappa för fina presenter och superfin vit orkidé
Tack min vänner för blommor o samtal
I LOVE YOU ALL!!!

Kattis

Mitt 30- års firande, del 2, går av stapeln nästa helg. Då blir det en båttur med familj och släkt. Det ska bli kul!

2 kommentarer:

Fia sa...

Såg härligt ut! :D Grattis i efterskott tjejen!!!!

*KRAMAR*

Helena sa...

Nämen har du gått o blivit gammeltacka!!! ;)
Jättekramar i efterskott från Fam. Nilsson-Hagberg